31 Mayıs 2011 Salı

Damla Fotoğrafı Çekmek

Merhabalar. Bugün sizlere en basit şekilde, kit lens ve dahili flaş ile damla fotoğrafı çekmeyi anlatmaya çalışacağım.

 
Kullanacağımız malzemeler;

Gazete (Etrafı ıslatmamak lazım)
Masa lambası
Tripod
Borcam
Minik poşet
A4 Kağıt (Fon için)




Borcamı taşmasına bir iki parmak kalana kadar su ile dolduruyoruz. Minik bir poşete de su dolduruyoruz ve borcamın yukarısında bir yere asıyoruz. Astığımız poşeti sabitlemeliyiz çünkü damlaların her zaman aynı yere düşmesi lazım. Borcamın altına ve arkasına, kağıt ya da kumaş ile beyaz fon yapıyoruz. Daha sonra isteğe bağlı renkli malzemeler de koyup suya renk vermesini de sağlayabiliriz. Lambayı suyu en iyi aydınlatacak şekilde koyduktan sonra dekorasyonu bırakıp işin teknik boyutuna geçelim.



Tripod ile makinemizi sabitledikten sonra flaşımızı açıyoruz. Makineyi manuel moda alıp, enstantaneyi 1/160 ya da 1/200, diyaframı 8, ISO'yu 200'e sabitliyoruz. Manuel focus ile damlaların düştüğü yere bir kalem yardımıyla elle netlememizi yapıyoruz ve en doğru anı yakalamayı bekliyoruz.

Doğru anı beklerken vizörden bakmak zorunda değiliz. Elimiz deklanşörde, gözümüz borcamın üzerinde olabilir. Daha büyük bir çerçeveden bakmak varken kendimizi vizörle sınırlandırmamıza gerek yok.

Ve sonuçlardan bazıları...











1 yorum:

  1. Merhaba,
    ben de ne çok uğraşmıştım bu olayı kavrayana dek! O kadar da zor değilmiş kendi kendime. damla çekim tekniğiniz benimkine benziyor. başarılar...

    http://fotografcercevem.blogspot.com/

    YanıtlaSil